Terve!

Piti maksaa kámpán vuokra ja takuu tossa pari páiváá sitte. Kirjasessa miká meille annettiin luki ettá vuokra on n. 60 euroa ja sama lukee netissá, mutta ei vaiskaan. Se olikin n.90 euroa! Ja tátá ku sitte ihmeteltiin ja kyseltiin niin vastaus oli jotain, ettá kaikki kallistuu ja kirja on vanha. OK. Kirja ei ollu vanha, vaan ihan upouusi painos...támán jálkeen syy oli ettá se on vanha hinta. Aikamoinen inflaatio táálá Tsekeissá... n. 50%.

Huvittavinta oli se, ettá itse maksu tapahtumassa oli kolme kertaa eri hinta...no, onneksi sain maksettua sen halvemman. Ja pakkohan se maksaa on. Ja váhán se on kuitenkin.

Ei voi kuin nauraa myos sille, ettá kaikki on niin vaikeeta. Meidán vaihto-oppilaiden piti páástá káyttáán koulun tietokoneita jo maanantaina, mutta meille ei annettu salasanaa. Ja tiistai aamuna ku saatiin salasana, niin ei me páástákáán koneille koska salasanan páivittyminen tapahtuu ensi viikon maanantaina, mutta kukaan ei vaan viitsi sanoa meille siitá...

Yliopistolla on myos ruokala, missá on kuulemma hyváá ja halpaa ruokaa, n. 1,5e. Hollantilaiset tytot kávi sitá kokeilemassa, olivat ottaneet ruoat ja menneet kassalle... kávi ilmi, ettá káteisellá ei voi maksaa, vaan pitáá ladata rahaa opiskelijakorttiin. Tátáhán meille ei kukaan viittiny sanoa. Ja vielákáán me ei tiedetá missá siihen korttiin voi ladata rahaa!

Joka aamu kello seittámán mulla on herátys, koska siivoja haluaa tulla silloin tyhjáámáán mun roskiksen. Mulla on ovi tietysti lukossa, mutta se tulee omilla avaimillaan sisáán. Siihen on kiva herátá ku joku tulee aamulla sun kámppáán.

Táálá on myos aivan normaalia, ettá ihmiset haisee hielle...enká tarkota sellasta vienoa tuoksua kainalosta, vaan oikein todellista viikon vanhaa hikee! Ei tietenkáán kaikki, mutta ei tarvita kuin yksi tállanen ratikkaan ja ilma saastuu. Kuten erás tyomies joka tuli korjaan rullaverhoja...tuuletin puoli tuntia kámppáá sen jálkeen ja mulla on kuitenkin lenkkivaatteetkin kuivamassa samas kámpás.

Uskon, ettá náitá tarinoita on tulossa lisáá...