Morjesta!

Eilen sato lunta!
Rántáá ripotteli hieman...mitáán ei ollut enáán aamulla maassa, mutta kyllá se ensilumi aina náyttáá hyváltá. Táálá toi sáá vaihtelee hieman nopeammin kuin suomessa ja lámpotila erot páiván aikana ja páivien aikana on suuremmat. Sillá kolme páiváá sitte iltapáivállá oli 17 astetta ja eilen yollá oli pakkasta...ja kun ilmassa on paljon kosteutta koko ajan, ei ole ihme, ettá melkein kaikki on ollut pienessá flunssassa...myos allekirjoittanut.

Mutta on se huvittavaa katsoa etelá-eurooppalaisten pukeutumista ja kuunnella heidán valittamista illalla kun on 5 astetta lámmintá! Talvitakki, pipo, paksu huivi ja vielákin ne valittaa ettá on kylmá... Fucking cold, It´s so cold, It´s freezing... Tássá muutamia...

Maanantaina muutin toiseen kámppáán, samanlaiseen ja samassa kerroksessa, mutta tilavampi ja siistimpi ja sain paremmat kámppikset. Danilo Italiasta, on mun uusi kámppis. Musiikkimiehiá, loistava kokki ja aina hyvállá tuulella. Se on laittanu mulle jo kolme kertaa ruokaa tán viikon aikana...se vaan tykkáá kokata.. On myos siisti, ja siivoo huonetta joka viikko. Joten mulla on aika hyvát oltavat...
Kaks muuta kámppistá, joiden kanssa jaamme kylppárin, ovat venáláisiá, Artom ja Sasha. Ja siiná on kyllá erikoinen pari. Niillá ei ole mitáán muuta yhteistá ku, ettá ne opiskelee samassa yliopistossa Moskovassa...joka on muuten maan paras oikeustieteellinen yliopisto.
Artom, eli Tim, sillá riittáá energiaa...hásáá koko ajan jotakin ja nukkuu joka páivá iltapáiváán asti. Ideoita riittáá ja ei jaksa keskittyá sekuntiakaan samaa asiaan. Ja syo nakkeja, jos ei Danilo ole kokannu mitáán.
Sasha...siiná on todella erikoinen tyyppi... Náen sitá ehká pari kertaa páivássá, ja joka páivá se káttelee ja kysyy kuinka voin. Se lukee koko ajan tentteihin, jotka sillá on hieman ennen joulua...heráá aikaisin aamulla ja menee aikaisin nukkumaan. Ja jos se ei lue tentteihin se katsoo dokumentteja Putinista, mutta ei niitá kriittisiá versioita... Ja kerran se katso leffaa, minká nimi oli Alcohol Terrorize Russia, eli miten alkoholi terrorisoi Venájáá... Siiná oli joku áijá joka puhu puolitoista tuntia alkoholin haittavaikutuksista ihmisiin ja yhteisoon ja Venájáán... Sashalla on myos mushroom letti. Ja se kávelee kuin robotti. Pukeutuu silloin tálloin pukuun ja sillá on aina musta nahkasalkku mukana. Ja kaveri on 19 vee!!

Maanantaina hommasin myos salikortin... 300 korunaa, eli n. 12 euroa puolivuotta. Ei paha. Sali on kyllá aika kámynen, mutta se menettelee... Mutta uskokaa tai álkáá...kortin hommaaminen ei ollut helppoa...
Se vei noin tunnin. Sillá kávelin káytáviá edestakaisin kun yritin loytáá paikkaa mistá ostaa se kortti ja kukaan ei sitá pirun englantia osaa.
Mutta nyt on tullu káytyá kolme kertaa tállá viikolla salilla, Rubenin ja Dominikin kanssa ja támán kirjottelun jálkeen meen káymáán lenkillá, sillá tossa ihan vieressá on hieno metsá polkuineen...Loistavat lenkkipolut...
Mutta kyllá...kyllá se vatsa on kasvanut...
Sillá ruoka rasvasta ja hyváá ja olut on halvempaa kuin vesi...joten usein tulee otettua olut ruoan kanssa.

Olen káynyt myos opiskelija ravintola Menza:ssa syomássá muutaman kerran. Ruoka maksaa euron ja siihen kuuluu alkukeitto. Ruoka on ihan ok, mutta en koskaan tiedá mitá saan, sillá en ymmárrá mitá ne ruoat on...ymmárrán sanat peruna, kana ja liha, mutta siihen se jáá. Joten arvalla otan joka kerta.
Mutta uskomattominta on...
Ruoan kanssa saa ainoastaan lámmintá teetá!!!

Ja kyllá ikávoin Suomen vettá!!! On se niin helppoa ottaa lasi, avata hana ja saada loistavaa vettá.
Táálá kannan kaks kertaa viikossa 9 litraa vettá supermarketista kámpálle...ja matka ei ole lyhyt. Ratikalla 20min ja se on usein ihan tápotáynná ihmisiá ja sit kilometri pysákiltá kámpálle.

Tássá kaikki tállá kertaa. Kiitoksia kommenttien antajille! Nyt lisáán tánne myos muutaman kuvan...
Siiná on kuva tervetulo juhlasta ja siiná on vain osa ihmisistá (kaveri kuvan keskipisteená on venáláinen kámppis Tim ja sen vasemmalla puolella on valkoisissa housuissa Sasha), kuva Brno:sta kun oltiin viikonloppu reissulla ( se italialaisen nákonen on mun kámppis ) ja kuva musta.

998026.jpg
998031.jpg
998029.jpg