Morjesta taas!

Siitá on hetken aikaa ku oon kirjoitellu. Támá johtuu siitá, ettá olen odotellut kuvia kavereilta, jotta voisin lisátá ne samaan aikaan...mutta eipá niitá ole vielá kuulunut. Táytyy ottaa itte asiaksi ja hakea ne kuvat...

Nyt on meidán kaikkien harmiksi Sasha...támá omituinen venáláinen otus, josta riittáisi tarinoita...láhtenyt takaisin Moskovaan. Syy kuulemma oli, ettá hánen pitáá lukea tentteihin ja ettá me juodaan alkoholia huoneessa. Eráán kerran joimme punaviiniá pastan kanssa ja Sasha tuli huoneeseen...aloitti luennon punaviinin vaaroista aivoille...hetken aikaa siiná yritin puhua sille járkeá, ettá pari lasia punkkua ei ole aina pahasta vaan sillá on myos hyviá vaikutuksia... Vastaus oli:
" Our scientist has proved that it's not true."
Uskomaton heppu.

Eli nyt toisessa huoneessa on Tim ja pari uutta Tsekkiláistá kaveria tuli eilen, mutta en ole vielá tavannut heitá...
Tim... Se tulee joka ilta mun ja Danilon huoneeseen ja sanoo: " Let's cook something!!"
Se taitaa toivoa, ettá Danilo kokkais sille jotain tai, ettá me láhdettáis jonekin ravintolaan...mutta oikeastaan koskaan náin ei káy. Tim on todella huono kokki... sen bravuuri on makkaraa ja spagettia, jotka se keittáá samaan aikaan samassa kattilassa. Ja makkaraa se syo váhintáán kerran páivássá. Toinen yleinen huudahdus on: " Let's drink some king of spirits, Absinth!!! "
On muuten kamalan makuista.

Oltiin viime viikonloppuna Bratislavassa. Miná ja seittemán espanjalaista.
Todella ystávállisiá ja mukavia ihmisiá, mutta hitaita. Asioiden pááttáminen ottaa váhintáán kymmenen minuuttia ja vaikeampien kuten, mihin mennáán syomáán...20min.
Huvittavin tilanne oli, kun miná olin varannut meille hostellin...támá sen takia, koska otin ohjat itselleni ku se náytti olevan niin vaikeeta ku kolme ihmistá yritti sitá varata...ja tultiin hostellin respaan. Sanoin, ettá táálá on varattu huone minun nimelláni... Ja sitte se alko... kaikkien piti sanoa samaan aikaan jotain mun olkapáán yli respan naiselle.. Nainen oli ihan sekaisin ja niin menin minákin, yritin siiná sitte sanoa ettá antakaa mun hoitaa táá...mutta ei. Hirvee álámoly!

Táálá on ollut aika paljon myos keskusteluita, minkálainen oma maa on. Ja voin sanoa, ettá suomessa kaikki on aivan loistavasti...ei kannata valittaa mistáán, ei edes veroista, sillá me saadaan niillá niin paljon hyváá enemmán ku muut euroopan maat, joissa myos on korkeat verot.
Otetaanpa esimerkki:  Espanjassa on presidentti, ministerit ja hallitus. Maa on jaettu seitsemáán osavaltioon, joilla on myos presidentti, ministerin kaltaiset ja hallitus. Ja námá seitsemán osavaltiota on jaettu pienempiin alueisiin, joilla on myos oma presidentti ja hallitus. Ja sitten on vielá kaupungit, joilla on omat pormestarit ja kaupunginhallitukset.
Ruben, joka on espanjasta, sanoi ettá hánen setánsá on yhden náistá seitsemástá alueesta ministeri ja se tienaa 6000e/kk ja sillá on sihteeri ja autonkuljettaja.
Miettikáápá kuinka paljon tállasen byrokraattisen systeeminen pyorittáminen maksaa!!! ja ennekaikkea, kuinka hidas se on...kaikki námá byrokraatit ovat espanjalaisia ja ennekaikkea byrokraatteja.
Mutta ok... Suomessa on yhtá paljon asukkaita ku Madridissa...

Bratislavasta tuli mieleen erás hauska asia miká on myos tsekeissá aivan normaalia. Koirat saavat tulla pubiin ja ostoskeskuksiin...tuntuu oudolta vai mitá. Mutta támá on oudompaa... :
Bratislavassa oli iso ostoskeskus, jossa oli koiriakin omistajien kanssa. Isoilla on kuonokopat ja kaikki on lieassa. Ostoskeskuksen vieressá on hieno ja iso puisto. Puistoon johtavien polkujen alussa on kyltti, jossa lukee EI KOIRIA!!!!
Mitá ihmettá??? Jos haluat ulkoiluttaa koiraa Bratislavassa, se kannattaa tehdá ostoskeskuksessa! ei puistossa.

Sitte tarinan pátkáá yhdestá turkkilaisesta. Táálá on turkkilaisia aika paljon...ihan hyviá tyyppejá, mutta támá on erikoinen kaveri.
Ulash, joka on ihan ulalla. Aina myohássá, jos edes ilmestyy. Káy erittáin erittáin hitaalla...kaikki pitáá toistaa
moneen kertaan. Englannista ei tahdo saada selváá. Ja koko olemus on outo. Kaiken huippu on se, ettá joudun tekemáán ryhmátyon sen kanssa...saa náhá mitá siitá tulee...sillá saattaa olla kuitenkin piileviá kykyjá.


Mutta nyt mun pitáá kiirehtiá tapaamiseen. Olis International Finance...paras opettaja táálá ja mielenkiintonen aine.
Kirjoittelen taas ku on aikaa ja saan ne kuvat.

ps.Tàssà on nytte ne lupaamani kaksi kuvaa. Eka on siità puistosta missà ei saanu olla koiria, kuva otettu nàkòtornista. Ja toisessa voitte arvata kuka ei ole espanjasta...

1049664.jpg1049667.jpg